Ölü Ozanlar Derneği/ Dead Poets Society | Öğretmenlerin İzlemesi Gereken Filmler

Ölü Ozanlar Derneği/ Dead Poets Society | Öğretmenlerin İzlemesi Gereken Filmler


Her öğretmenin izlemesi gereken filmler köşemizde bugün tavsiye olarak "Ölü Ozanlar Derneği/ Dead Poets Society" var. Peki filmin konusu nedir?

Film, sadece bir eğlence yolu değildir. Bir film bazen bir insanın hayatını, hedeflerini, bakış açısını değiştirebilir. Görme yetisiyle algılanan her mesaj daha kalıcı ve tesirlidir. Bu anlamda filmlerinde hayatımızda ciddi bir yeri vardır. Peki eğitici ve mesaj veren aynı zamanda kendini izleten filmler hangileridir. İşte öğretmenlerimiz için izlenmesi tavsiye edilen eğitici filmlerden biri "Ölü Ozanlar Derneği/ Dead Poets Society".

Filmin Konusu: Klasik eğitim anlayışını and aşırı disiplini reddeden bir öğretmenin öğrencilerine özgürlüğü ve hayatı yaşamayı öğretmesi anlatılıyor.

  • Öğretmenler Neden İzlemelidir?

Farklı bir eğitim anlayışı kazandırabilir, öğrencilerin hayatlarına nasıl etki edebileceğini gösterir.

  • Ölü Ozanlar Derneği/ Dead Poets Society 

Film, John Keating isimli bir öğretmenin son derece ciddi, disiplinli ve akademik açıdan saygınlığı olan bir okulda öğretmenliğe başlamasıyla gelişen olayları anlatır.

Klasik eğitim anlayışını ve aşırı disiplini reddeden bir öğretmen olan Keating, öğrencilerin hayatlarını yaşamasını ve istediklerini yapmasını teşvik etmektedir. Baskı altında bulunan öğrencileri edebiyatın ve şiirin dünyasıyla bir araya getirmeye çalışarak hayata farklı bakmalarını sağlar ve onlara özgürlüğü öğretir. Keating, öğrencilerinin çoğu üzerinde büyük bir etki yaratır ve onların geleceğe dair hayallerinin şekillenmesine yardımcı olur.